Helpende hand

Welkom
Helpende hand

Helpende hand is een forum waar je terecht kan als je je even niet zo goed voelt of gewoon even je verhaal kwijt wil. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Er zijn voor elkaar! Is waar het hier om gaat. Samen is sterker dan 1!


  Tips gelukkig zijn.

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Tips gelukkig zijn.

  Bericht  Admin op vr sep 23, 2011 4:40 am


  Iedereen wil gelukkig zijn. Hoe krijg jij het voor elkaar dat je gelukkig wordt?
  Door je gedachten en gevoelens om te zetten in effectief en gewenst gedrag. Het is een bewustwordingsproces. Bewust worden van je gedachten, je gevoelens en je gedrag. Als je iedere dag oefent zul je merken dat het je veel oplevert en je steeds gelukkiger wordt. Wat kost het? Niets! Je investeert in jezelf, je plukt er ook zelf de vruchten van! Daarnaast heeft ook je omgeving er profijt van. Er zijn alleen maar winnaars!
  Hier dus af en toe tips die je zelf kunt toepassen. Je kunt de tips in willekeurige volgorde gebruiken. De tips zijn bedoeld om je aan het denken te zetten over je leven. Wat wilt je veranderen? Hoe kun je dit veranderen? Wat wil je en hoe krijg je dit voor elkaar? Hoe ga je met jezelf en anderen om? Wat maakt je gelukkig?


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Beslissingen nemen

  Bericht  Admin op vr sep 23, 2011 4:53 am

  Elke dag weer nemen we ontelbare beslissingen. Kleine en grote beslissingen. Moeilijke en makkelijke beslissingen. Goede en minder goede beslissingen. Je ontkomt er niet aan. Zelfs als je zegt dat je geen beslissing neemt, neem je een beslissing, n.l. dat je geen beslissing neemt. Dit betekent dat je steeds aan het kiezen bent. En als je voor het ene kiest, betekent dit dat je een andere keuze heeft laten vallen. Heel vaak ben je zich hiervan niet bewust omdat het nemen van de vele beslissingen zich tot een automatisme hebben gevormd. Een beslissing die voor je al vele keren gunstig heeft uitgepakt, blijf je herhalen zonder er nog bij te hoeven nadenken. Je wordt je van je beslissingsmogelijkheid bewust als je beslissing niet (meer) in je voordeel werkt of als het je een ontevreden gevoel geeft.

  Je wordt je plotseling bewust dat opeens niet alles gaat zoals je het graag hebben wilt of gewend bent dat alles gaat zoals je het graag wilt. Het patroon van je voordeel wordt doorbroken. Dit kan door het veranderde gedrag van een ander komen of doordat de omstandigheden zich gewijzigd hebben of dat je je verder ontwikkeld hebt en het oude patroon niet meer functioneel is voor je. Omdat je graag wilt dat alles weer gaat zoals je dat wilt moet je een nieuwe beslissing nemen. Je gaat je voordelen afzetten tegen de nadelen en neemt een besluit. Of je gaat op je gevoel af en neemt een besluit. Meestal zijn de besluiten die we op ons gevoel nemen de beste besluiten, mits we daar enigszins in getraind zijn.

  Maar welk besluit je ook neemt, ieder besluit is goed zolang je niets of niemand schade toebrengt. Het is namelijk een stap in je ontwikkeling en hierin bestaat geen goed of fout. Je kunt jezelf afvragen of je met het genomen besluit de snelste weg naar je doel genomen hebt, maar op zich is je besluit altijd goed. Het is je eigen leerproces. Je leert van de ervaring die je besluit tot gevolg heeft. Soms kom je steeds in dezelfde soort situatie waarin je steeds dezelfde beslissing neemt en deze beslissing niet goed uitpakt voor je. Het is dan aan jezelf of je eens een andere beslissing wilt proberen. Soms zeggen mensen het zelf: ‘Ik schijn steeds verkeerde mannen aan te trekken’ of ‘ik heb altijd pech met dit type auto’.

  Als je beslissing niet in je voordeel werkt is dit een seintje aan je dat je eens wat anders zou moeten proberen. Net zo lang tot het wel succesvol voor je is. Het zijn jou beslissingen die maken of je een prettig leven hebt of dat je blijft worstelen met bepaalde (terugkerende) problemen.

  En wat ga je vandaag in jou voordeel beslissen?

  Succes en een warme groet,


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*

   Het is nu ma dec 10, 2018 2:09 am