Helpende hand

Welkom
Helpende hand

Helpende hand is een forum waar je terecht kan als je je even niet zo goed voelt of gewoon even je verhaal kwijt wil. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Er zijn voor elkaar! Is waar het hier om gaat. Samen is sterker dan 1!


  Wereldgeheimen.......

  Deel
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Wereldgeheimen.......

  Bericht  Admin op vr sep 09, 2011 12:40 am

  Hier een stukje van de site wereldgeheimen.nl

  God en de schepping
  Share

  Verhandeling zonder verzen over de mens, idee van Voltaire

  Een man hoorde een groep muizen met elkaar praten, en die muizen zeiden dat ze heel blij waren dat ze zo een bekoorlijke wereld hadden om in te leven. Want kijk eens om je heen! Het paleis waarin ze wonen is onmiskenbaar voor hem gebouwd: God heeft er de grote gaten in gemaakt waar ze in en uit kunnen kruipen, en op de vloeren van dat paleis verschijnen op magische wijze heerlijke brokjes voedsel, geschapen door de hand der natuur.

  Vervolgens prijzen de muizen de heer, want zelfs de katten die soms in hun paleizen rondsluipen, zijn daar duidelijk ter lering en verbetering van de muizen, eveneens een bewijs van de welwillendheid - het onmiskenbaar op de muis gericht zijn - van het universum waarin ze leven. Na de muizen kwam er een groep schapen die praten dat de muizen er duidelijk waanideeën op na hielden en dat de wereld in feite voor hen was ontworpen, want kijk toch eens naar al die aardige mensen die ons in velden laten staan en onze draad voeren, wassen en in veilige omheiningen leiden.

  En zo ging het door, vervolgens waren er mensen die betoogden dat zij diegenen waren voor wie het universum was ontworpen, met winden die hun schepen aandreven en sterren die hen de weg gewezen. Daarna kwamen er engelen die betoogden dat zij de ware reden van de schepping waren, zoals duidelijk bleek uit de prachtige planeten die wachten tot een hemelse aarde ze in een baan zou doen rondgaan.

  Zo zien we ook, moesten de walvissen een god aanbidden, dan zou die God de beeltenis en eigenschappen van de walvissen hebben. Misschien hebben de kwallen een god die er dan precies uitziet zoals de kwallen zelf, uiteraard onfeilbaar.
  Bijlagen
  voltaire.jpg
  Je hebt geen toestemming om bijlagen te downloaden.
  (22 KB) Gedownload 0 keer


  Laatst aangepast door Admin op vr sep 09, 2011 12:45 am; in totaal 1 keer bewerkt


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Maya steden

  Bericht  Admin op vr sep 09, 2011 12:42 am

  Maya-steden gingen ten onder aan eigen impact op milieu
  Share

  © epa
  De laatste archeologische bevindingen in Guatemala lijken de theorie te onderbouwen dat de Maya-beschaving die daar ooit bloeide, ten onder aan de eigen impact op het milieu. Vooral de ontbossing maakte het leven in de steden ondraaglijk. Dat zegt de Amerikaanse archeoloog Richard Hansen, directeur van het onderzoeksproject in de omgeving van El Mirador in Guatemala en wetenschappelijk adviseur van een grote tentoonstelling over de Maya's in het Musée du Quai Branly in Parijs.

  De omgeving van El Mirador was een hoogontwikkeld stedelijk gebied, waarvan de architectuur erop wijst dat de neergang veroorzaakt is door degradatie van het milieu, zegt Hansen.

  "De Maya's brachten op vrijwel alle muren en vloeren een soort pleisterwerk aan. Uit analyse van de muren in El Mirador blijkt dat de lagen aanvankelijk maar ongeveer 2 centimeter dik waren. Na verloop van tijd werden ze echter 20 tot 30 centimeter dik. Om zoveel pleister te maken, moesten ze veel hout verbranden. Om één piramide te bedekken met pleister, hadden ze elke boom op een oppervlak van 6,5 vierkante kilometer moeten omhakken."

  De bouwgewoonten resulteerden in ontbossing, die verergerd werd door de landbouw die nodig was om de bevolking van honderdduizenden mensen te voeden. Erosie en uitputting van de bodem namen op een gegeven moment dusdanige vormen aan dat de Maya's zich gedwongen zagen hun steden te verlaten, is de theorie van Hansen.

  Overconsumptie
  Maar waarom gebruikten de Maya's excessief veel pleister? "De enige plausibele verklaring is, omdat het kon. Het was hetzelfde mechanisme dat je nu bij rijken ziet die denken dat ze gouden kranen nodig hebben in hun badkamer. Waarom rijden mensen in de stad in zware terreinwagens? Omdat het kan. Het voorbeeld van de Maya's kan ons bewust maken van de consequenties van excessieve consumptie."

  De beschaving van de Maya's ontwikkelde zich over een periode van 3000 jaar, van de stichting van enkele dorpen tot een uitgestrekt gebied van het zuidoosten van Mexico tot Guatemala, Belize, westelijk Honduras en El Salvador.

  In feite is de Maya-beschaving nooit echt verdwenen: meer dan vier miljoen mensen in Meso-Amerika spreken tegenwoordig nog een van de vele Maya-talen.

  Bron: wereldgeheimen.nl


  Laatst aangepast door Admin op vr sep 09, 2011 12:45 am; in totaal 1 keer bewerkt


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Aangifte verkrachting tegen topambtenaar

  Bericht  Admin op vr sep 09, 2011 12:44 am

  Aangifte verkrachting tegen topambtenaar
  Share


  Wisten jullie dit? Ik niet, daarom het volgende artikel dat ik vond in depers.

  Twee mannen uit Turkije hebben aangifte van verkrachting en seksueel misbruik gedaan tegen Joris Demmink. Hij is secretaris-generaal van het ministerie van Justitie. Adèle van der Plas, advocate van het tweetal, zegt dat ze tijdens de vermeende misdrijven respectievelijk 12 en 16 waren. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een aanklacht van deze strekking is binnengekomen. Volgens een woordvoerder van het OM loopt er op dit moment een onderzoek naar de aanklacht.


  Volgens de mannen zijn door de Turkse politie zijn geronseld, en naar een hotelkamer zijn gebracht en daar zijn verkracht. Een van de twee mannen is volgens Van der Plas inmiddels door de politie ondervraagd.

  Derde vermeende slachtoffer
  Inmiddels heeft zich een derde Turkse man gemeld die ook zegt dat hij als kind door de topambtenaar van Justitie is verkracht. Hij staat, volgens Van der Plas, op het punt om aangifte te doen.

  Eerder heeft het gerechtshof nog een verzoek afgewezen om de topambtenaar te laten vervolgen voor zedenzaken. Dat verzoek werd bij het hof gedaan door de tot levenslang veroordeelde Hüseyin Baybasin. Deze Koerd kreeg zijn straf voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, drugsproductie en deelname aan een criminele organisatie. Hij meent dat tegen hem een nepproces met afgeluisterde gesprekken in elkaar is gezet om hem de mond te snoeren over de vermeende pedofiele gedragingen van de topambtenaar.

  'Geen enkele grond'
  Het OM besloot voor de behandeling van het hof na een oriënterend onderzoek de secretaris-generaal na de eerder gedane aangiften niet te vervolgen. Daar was ,,geen enkele grond voor'', liet justitie toen weten.

  In de nieuwe aangifte zit veel nieuwe belastende informatie, meent Van der Plas, die ook advocate is van Baybasin.

  Bron: wereldgeheimen.nl


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Ijslanders geloven in elfen en spoken

  Bericht  Admin op ma sep 19, 2011 5:15 am

  Hier weer een stukje uit wereldgeheimen tongue Cool

  Folklore is hot in Europa. Wellicht omdat de schaduwzijde van 1 Europa in de spotlights staat. En dan verlangen we terug naar onze eigen Vaderlandse normen en waarden. Onze eigen cultuur. En in IJsland is dat al niet veel anders. Het magisch denken wat ook cultuurgebonden kan zijn, is daar nog volop aanwezig: IJslanders geloven nog steeds in elfen en spoken. Dat blijkt uit een onderzoek van Terry Gunnell, professor volkskunde aan de universiteit van IJsland. Slechts 13 procent van de respondenten stelde dat het bestaan van elfen onmogelijk is, 19 procent acht het onwaarschijnlijk dat ze bestaan, 37 procent acht het mogelijk en 8 procent is er stellig van overtuigd dat ze bestaan. Vijf procent had geen mening over het bestaan van elfen.  Het geloof in spoken is nog groter. Slechts 7 procent acht het bestaan van spoken onmogelijk, 16 procent onwaarschijnlijk, 41 procent mogelijk, 18 procent waarschijnlijk en 13 procent is ervan overtuigd dat spoken echt bestaan. Vier procent heeft geen mening over spoken.

  Onze vraag is dan ook waarom we magisch denken willen uitbannen? Is het niet logisch dat men wegvlucht in een wereld waar alles mogelijk is, in een tijd waar de schaduw volop aanwezig is?

  Bron: Wereldgeheimen.nl


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  The American dream: in een tentenkamp

  Bericht  Admin op ma sep 19, 2011 5:17 am

  Er was eens, heel lang geleden en ver voor mijn tijd, een Amerika dat welgesteld en voortvarend was. Producten “made in the USA” stonden garant voor kwaliteit en vonden hun weg over de hele wereld en de hele wereld keek met ontzag naar dat land van melk en honing en vele emigreerde naar Amerika in de hoop een deel van de welvaart te bemachtigen.

  Na het gooien van twee kernbommen op Japan en het “bevrijden” van Europa, waarmee een einde kwam aan WWII voelde het land zich oppermachtig en begon overal ter wereld militaire bases te bouwen om zijn invloed op de wereld te laten gelden, er leken geen grenzen aan de invloed en expansiedrift van Amerika te zijn het militair industrieelcomplex groeide exponentieel en vrat meer en meer op van de inkomsten van het land.

  Toen kwam de oorlog met Vietnam en in maart 1973 zagen de Amerikanen zich genoodzaakt de goudstandaard los te laten en kwam er een einde aan het aan het systeem van Bretton-Woods. Effectief was Amerika toen al failliet maar door de geldpersen te laten draaien en de dollar aan de olie te koppelen kon Amerika door blijven gaan de absolute macht in de wereld te spelen.

  De oorlogen met Afghanistan en Irak waren de financiële doodsteek voor het ooit zo machtige land en kwam de economische groei tot stilstand. Nu is Amerika in feite een Derde wereld land waar alleen het militair industrieelcomplex blijft groeien door democratie op te leggen aan andere landen met bombardementen vanaf 3 km hoogte.

  Nu is Amerika een land zonder melk en honing en is de Amerikaanse droom een nachtmerrie geworden voor veel burgers. Deze fotoreportage laat zien wat de huidige levensstandaard van veel Amerikaanse burgers is, leven in tentenkampen zonder enig vooruitzicht op een normale toekomst. De prijs van de Amerikaanse heers en oorlogszucht is hoog, te hoog voor de Amerikaanse belastingbetaler zij betalen de oorlogen met het verlies van hun bezit en toekomst.

  bron: businessinsider.com

  Vertaald door: P.Uncia

  Dat was de bron van wereldgeheimen zelf maar.....
  Bron: wereldgeheimen.nl


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*
  avatar
  Admin
  Admin

  Aantal berichten : 46
  Registratiedatum : 01-09-11
  Leeftijd : 25
  Woonplaats : Noord-Holland

  Knuffer je brein

  Bericht  Admin op wo sep 28, 2011 1:55 am

  Door de eeuwen heen heeft de mensheid voldoende mechanismen ontwikkeld om het leven aan te kunnen: van lange wandelingen tot het gebruik van hard drugs. Hoewel vele van deze methodes nog steeds bestaan, komen ze niet alle ons brein ten goede, schrijft Forbes magazine. Roken en drinken bijvoorbeeld kunnen tot een vicieuze cirkel van verslaving leiden. Meditatie daarentegen helpt ons om ons los te maken van onze gedachten. Er is nu zelfs wetenschappelijk bewijs dat het werkt.

  We weten dat negatieve gedachten ons enkel ongelukkig maken en dat zulke gedachten steeds meer nieuwe negatieve gedachten genereren. Wanneer ons brein begint te piekeren, activeert het namelijk een aantal cellen.

  Dankzij meditatie kunnen we ons net van dit deel van ons brein ontkoppelen, blijkt uit een recente studie; in plaats van op zichzelf en hun problemen te focussen, kunnen mensen die mediteren in het hier en nu blijven. Hun brein lijkt hen zelfs te bemoederen omdat het negatieve gedachten herkent en verjaagt.


  _________________
  *Probeert zichzelf steeds op te rapen, maar struikelt continu over haar eigen benen Sad*

  Gesponsorde inhoud

  Re: Wereldgeheimen.......

  Bericht  Gesponsorde inhoud


   Het is nu ma dec 10, 2018 1:59 am